Borgermøder om fremtidens ældrepleje 2022

I foråret 2022 inviterer social- og ældreministeren alle borgere, pårørende, medarbejdere og ledere og lokalpolitikere og aktive organisationer til borgermøder om fremtidens ældrepleje. Ét borgermøde i hver region.

Med nytårstalen annoncerede statsministeren en ny ældrelov med fokus på klare værdier, værdighed, valgfrihed, selvbestemmelse og få regler og dokumentationskrav. I februar nedsatte social- og ældreminister Astrid Krag et nyt rådgivende panel og tre ekspertgrupper, som skal sikre, at praktiske løsninger fra dagligdagen i ældreplejen inddrages i arbejdet med en kommende ældrelov.

Nu inviterer social- og ældreministeren alle til at deltage i en åben debat om fremtidens ældrepleje.

Alt for meget tid går med proces, bureaukrati, kontrol og skemaer, og der mangler tid til nærvær og omsorg. Det går ud over arbejdsglæden, gør det svært at rekruttere nye medarbejdere og giver en velfærd, der ikke altid lever op til forventningerne.

Det er tid til at finde ind til kernen. Hvad er det vigtigste i vores velfærd? Hvordan skal vi indrette fremtidens ældrepleje? Hvordan får vi flere til at arbejde i vores ældrepleje? Hvilke forventninger skal vi som borgere kunne have til vores ældrepleje? Det og meget andet skal debatteres på borgermøderne.

Information om borgermøderne

Social- og ældreministeren inviterer alle borgere, pårørende, medarbejdere og ledere, lokalpolitikere og aktive organisationer til at deltage på de fem borgermøder. Program for borgermøderne vil løbende blive offentliggjort her på siden.

Tid og sted for de fem regionale borgermøder:

 • Torsdag den 17. marts: Borgermøde i region Nordjylland, Aalborg.
  Kl. 16.00-18.00, SOSU Nord, På Sporet 8a, 9000 Aalborg.
  Mødet er afholdt.
 • Mandag den 4. april: Borgermøde i region Midtjylland, Silkeborg.
  Kl. 18.00-20.00, Silkeborg Gymnasium, Oslovej 10, 8600 Silkeborg.
  Mødet er afholdt.
 • Mandag den 25. april: Borgermøde i region Syddanmark, Middelfart.
  Kl. 16.00-18.00, Lillebæltshallerne, Færøvej 74-76, 5500 Middelfart.
  Mødet er afholdt.
 • Torsdag den 12. maj: Borgermøde i region Hovedstaden, Herlev.
  Kl. 15.00-17.00, Herlev Medborgerhus, Herlevgårdsvej 18-20, 2730 Herlev.
  Mødet er afholdt.
 • Mandag den 30. maj: Borgermøde i region Sjælland, Ringsted.
  Kl. 16.00-18.00, Midtsjællands Gymnasium, Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted.
  Mødet er afholdt.

Debatten fortsætter

Har du lyst til at debattere fremtidens ældrepleje, eller har du været til borgermøde og vil gerne fortsætte debatten, så kan du i boksen her på siden hente debatoplægget 'Mere tid til omsorg'. Det kan være udgangspunkt for en samtale med din nabo, dine kollegaer, venner eller familie om, hvordan vi kan skabe mere tid til omsorg i fremtidens ældrepleje.

Du må meget gerne fortælle, hvad der kommer ud af jeres samtale. Send derfor gerne tanker og historier og også gerne billeder fra jeres samtale til tidtilomsorg@sm.dk. Det vil indgå i det videre arbejde for en ældrepleje præget af omsorg, tillid og sund fornuft.

Akkreditering af medier og presse

For at dække borgermødet som journalist, medie eller fotograf kræver det akkreditering. Akkrediteringen giver adgang til de områder og pressepools, arrangørerne har indrettet til journalister og fotografer.

Pressekontakt

For yderligere presseoplysninger kontakt Social- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 4185 1360 (modtager ikke sms)