Omgørelsesprocenten fortæller derfor noget om rigtigheden af den del af kommunens afgørelser, der påklages til Ankestyrelsen, men fortæller ikke noget om den generelle kvalitet af kommunernes sagsbehandling. Kortet viser således ikke, om der er fejl og mangler i de sager, som der ikke klages over. Ligeledes vil afgørelsen i en del af sagerne, som hjemvises, ikke nødvendigvis ændres som følge af yderligere oplysninger m.v. Se eksempel i læsevejledningen her på siden.
På særlige bestemmelser på voksenhandicapområdet (§§ 95-96, 97 og § 100) fordelte sagerne på landsplan sig ved at:
- 7,7 pct. af sagerne er ændret eller ophævet.
- 31,3 pct. er hjemvist.
- 61,1 pct. er stadfæstet.
Omgørelsesprocenten for voksenhandicapområdet var dermed på 38,9 pct. i 2022.
I 2021 var omgørelsesprocenten 34,3 pct., og sagerne fordelte sig ved, at 4,9 pct. af sagerne er ændret eller ophævet, 29,4 pct. er hjemvist, og 65,7 pct. er stadfæstet.
Kortet viser omgørelsesprocenten fordelt på landets kommuner. For de kommuner, der har indsendt kommentarer til omgørelsesprocenten, vil dette fremgå af et kommentarfelt under omgørelsesprocenten i kortets infobokse. Derudover viser kortet tal fra Danmarks Statistik over antal borgere i kommunen, der i 2021 har modtaget en eller flere ydelser, som indgår i danmarkskortene.
Kommunalbestyrelsen skal behandle danmarkskortet på et møde inden udgangen af det år, hvor omgørelsesprocenterne på socialområdet offentliggøres. Dette følger af retssikkerhedslovens § 79 b.