Der er kommet gang i det almene byggeri igen

27-08-2024

Efter flere år med begrænset byggeaktivitet er der nu igen gang i byggeriet af almene boliger. Den positive udvikling skal yderligere styrkes, lyder det fra minister

Efter et par vanskelige år, hvor branchen har været hæmmet af stærkt stigende byggeomkostninger, er udviklingen vendt, og der er nu atter gang i det almene byggeri.  

Det viser nye tal for alment boligbyggeri fra Social-, Bolig- og Ældreministeriet. 

Antallet af påbegyndte almene boliger er i år steget med hele 33,2 pct. sammenlignet med 2023. I alt forventes 2.920 nye boliger at blive påbegyndt i år. Samtidig vil der i år blive givet markant flere tilsagn om opførelse af almene boliger end de foregående år.

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger:

Det er en prioritet for regeringen af få bygget flere almene boliger. De er afgørende for at imødekomme danskernes behov for boliger, der er til at betale. Derfor er det enormt glædeligt, at udviklingen er vendt.

Ministeren understreger, at man fra politisk side fortsat vil arbejde for at sikre en robust udvikling af sektoren. Det skal blandt andet ske ved at kigge på det maksimumsbeløb, almene boligprojekter er underlagt, som har til hensigt at sikre, at en fremtidig husleje i de almene boliger ikke bliver for høj.

Regeringen og en række af Folketingets partier har i forbindelse med aftalen om nye klimakrav til byggeriet aftalt, at vi skal kigge på maksimumsbeløbet. Vi skal sikre de økonomiske rammer er tilstrækkelige til at opfylde de nye miljøkrav, så den positive udvikling fortsætter.

- Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen ventes at fremlægge et boligpolitisk udspil i kommende folketingssamling.

 


Pressekontakt

Social-, Bolig- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 4185 1360 (modtager ikke sms).